Creioane colorate cu efect de acuarela - Creioane Acuarelă!

28.03.2018

Creioane colorate cu efect de acuarela - Creioane Acuarelă!

Culorile acuarela sunt foarte asemănătoare cu creioanele colorate dar și cu cele obișnuite. Se țin în mână în același fel, le ascuțiți în același fel și în același fel le puteți și șterge. Doar când și dacă adăugați apă se întâmplă magia. Deci, le puteți folosi fără efect de acuarela și să aveți clasicele desene perfecte din creioane colorate sau pastel. Dar dacă doriți efectul de acuarela, adăugați - apă. Avantajele lor sunt că se folosesc mai ușor, sunt relativ ieftine și după folosirea lor nu mai există haosul care trebuie curățat. Conțin un liant special care este diluat în apă datorită lui avem efectul de acuarelă.

 

 

În ceea ce privește forma, aveți la dispoziție sub formă de creioane colorate clasice dar și sub formă de pastel clasic cu care puteți picta ca standard ca și până acum iar după să adăgați apă dacă doriți. În ceea ce privește fermitatea creioanelor colorate, nu există vre un semn sau criteriu, asta depinde doar de producător, așa că este mai bine să încercați mai multe tipuri pentru a vedea ce vi se potrivește mai mult. Aveți în vedere faptul că daca este culoarea mai moale cu atât va fi mai ușor să transferați culoarea pe hârtie.

 

 

Cele sub formă de pastel se produc la fel cu adausul unui liant care este diluat în contact cu apa, astfel încât să primiți efectul de acuarelă. Dacă doriți să umpleți suprafețe mai mari de apă sau să o faceți mai repede, cele sub formă de pastel sunt soluția ideală pentru că sunt mai moi și mai late decât creioanele colorate. Pentru că sunt relativ destul de noi pe piață, de obicei este descris ce caracter au și de obicei producătorii marchează partea superioară cu o pensulă de pictat sau o picătură de apă.

Cum se folosesc culorile acuarela?

Utilizarea lor este foarte simplă, ca și culorile pastel sau creioane colorate standard. Le manipulați în același stil, folosiți aceiași ascuțitoare, dar se pot și șterge la fel. Potențialul maxim îl puteți obține prin aplicarea apei în mai multe moduri:

1. 1. Aplicarea pensulei umede peste desen sub forma de creion sau pastel - pensula pe care ați umezit-o cu apă curată treceți peste liniile care le-ați desenat cu creioane sau pastel. Intensitatea nuanței depinde de cantitatea culorii care ați aplicat-o pe hârtie. Dacă vă este scopul o nuanță cât mai tare, aplicați mai multe straturi de culoare cu creionul. Pentru acest scop vă v-a fi mai ușor să vă folosiți pastelul sau să nu aveți creioanele ascuțite. Aplicați pensula selectiv, nu pe toate suprafețele, pentru a avea un efect mai bun. În final dacă o aplicați peste tot, de ce nu ați folosit de la început doar acuarela clasică.

2. Desenați pe hârtie umedă - înainte de a începe să pictați umeziți hârtia în cantitate moderată cu pensula de pictat. Veți primi efecte speciale, desenul va avea margini foarte moi și revărsate. Nu exagerați cu cantiatea de apă și aveți grija să nu ascuțiți prea tare creionul, să nu vă înțepe hârtia.

 

 

3. Transferați culoarea pe pensulă - de parcă folosiți acuarela clasică și pe vârful pensulei strângeți culoarea de pe paletă, în așa fel puteți strange culoarea cu pensula umedă de pe creioanele colorate sau pastel. Mai departe desenați normal, ca și cu acuarela.

4. Umeziți vârful culorilor sau pastelul înainte de a desena - atingeți vârful culorilor sau pastelul cu pensula umedă sau doar cu mâna le umeziți puțin și începeți să pictați.Veți obține culori vii care se vor diminua când se usucă.

5. Decapați culoarea de pe creion - cu ajutorul cuțitului decapați bucățele de pe vârful creionului, presați-le pe hârtia umedă apoi le stropiți cu apă și urmăriți cum se revarsă culoarea. Aceasta este o tehnică excelentă pentru a obține o textură.

 

 

Nu face rău să menționăm încă o dată că nu ar trebui să acoperiți cu apă întreaga suprafață după ce ați desenat fie că ați folosit creioanele colorate standard sau pastel. Esența acestui obiect este de a combina cele două tehnici. Dacă nu doriți să lăsați vreo suprafață uscată, puteți folosi din nou creioanele colorate și pastelul doar când se usucă totul. În loc de pensulele clasice puteți folosi și pensulele care în loc de mâner au rezervor de apă, în acest fel veți asigura ca o cantitate suficientă de apa să ajungă în vârful pensulei, deci și pe desen.

Câte straturi trebuie aplicate?

Regula aici nu se deosebește foarte mult de pastel și creioanele colorate clasice. Într-adevăr puteți aplica câte straturi doriți. Totuși, aveți în vedere că dacă aplicați mai multe straturi și când veți trece cu apa peste ele, nu veți mai avea efect, ci nămol. Cât se vor combina culorile depinde de mișcările dvs. Dacă în mod constant vă veți plimba cu pensula umedă înainte-înapoi peste suprafețele colorate, apa va topi întreg pigmentul. Dar dacă sunteți suficinți de atenți și cu apa doar atingeți suprafața, nu este suficient pentru efectul real - în așa fel se va topi doar pigmentul din vârf.

 

 

Dacă folosiți hârtia cu textură, această caracteristică (de a se topi pigmentul doar la vârf) o puteți întoarce în favoarea dvs. - încercați și veți vedea cum se formează efectul special și adâncimea în acest fel. Cu puțin exercițiu veți vedea că cu aceste culori veți primi foarte bune rezultate și vă va fi ușor să vă dați seama care sunt mișcările potivite. Cu ceea ce nu sunteți obișnuiți este că la folosirea culorilor standard nu trebuie să fiți atenți ca vârful culorilor să fie curat și să nu conțină urme de alte culori. Curățați vârful în mod regulat cu o cârpă sau o bucată de hârtie pentru a evita amestecarea culorilor când nu doriți. La fel este metoda care o utilizați pentru a converti culoarea în acuarelă, fiți atenți și spălați pensula între aplicarea straturilor de diferită culoare.

 

 

Încercați în creațiile dvs. posibilitatea de a combina două tehnici. Foarte ușor și repede veți dobândi experiență,măcar în combinație cu alte tehnici, iar rezultatele cu siguranță vor fi originale, pentru că această tehnică nouă încă nu au încercat-o un număr mare de artiști, așa că toate posibilitățile ei nu ne sunt încă cunoscute.

 

NTkxZG