Acest site foloseste cookie-uri. Daca folositi website-ul nostru, sunteti de acord cu salvarea de cookie-uri in dispozitivul dumneavoastra.
Ok

Cum să vă alegeți șevaletul ideal?

09.12.2017

Cum să vă alegeți șevaletul ideal?

Fie că sunteți începător, amator sau un pictor profesionist, trebuie să fiți conștient cât de important este să aveți șevaletul adecvat. Forma, înălțimea ba chiar și materialul din care este creat șevaletul pot fi esențiale pentru apariția operei tale, dar nu în ultimul rând și pentru sănătatea fizică. Un șevalet bun înseamnă că pe timpul muncii veți menține corpul în poziție dreaptă, acesta include printe altele și un proces de muncă plăcut iar în același timp vă susține obiceiurile de lucru.

 

Cu toate că această parte a accesoriilor de pictură nu este nici de departe cel mai ieftin instrument de care are nevoie un artist, un număr foarte mare de profesioniști la un moment dat posedă mai multe forme și mărimi de șevaleturi pentru importanța aparte care o reprezintă. Ar fi un mare păcat să vă limitați creativitatea pentru că nu aveți instrumente adecvate. Dar totuși de undeva trebuie să se începeți, chiar dacă aveți o grămadă de resurse disponibile, începeți cu un șevalet care are caracteristicile ce vi se potrivesc personal.

 

 

Funcția șevaletului este de a menține pânza în timp ce noi o transformăm într-o operă de artă. Ca și majoritatea produselor de azi, șevaleturile de pictură sunt produse în diferite forme, mărimi sau culori. Deseori acestă varietate de a alege este un dezavantaj, ducândune într-o confuzie. Bineînțeles că există o modalitate foarte simplă să alegeți lucrurile în favoarea dvs., gândiți-vă care este cel mai important lucru pe care șevaletul dvs. trebuie să îl aibă iar în acest fel îl veți găsi cu ușirință pe cel care vă aparține.

Cu ce tehnici în principiu lucrați?

Aceasta este o informație foarte importantă, astfel încât opera dvs. să reușească fără probleme tehnice. Forma corectă a suportului de pictură estela fel de importantă ca și calitatea culorilor cu care pictați. Dacă folosiți medium lichidculori acuarela sau culori acrilice cu siguranță nu vă doriți să se scurgă de pe pânză. În acest caz, ar fi cel mai bine să lucrați la masă sau să alegeți un suport de pictură care poate fi ajustat la un unghi mic și ascuțit.

 

 

Pe de altă parte, dacă lucrați cu culori pastel iar mai ales dacă lucrați cu culori de ulei este de o importanță vitală să evitați praful ce ar putea pica asupra lor. Iar uscatul durează, mai ales la picturile în culori ulei. Cea mai ușoară modalitate de a evita praful este alegerea unui suport care va menține pânza într-o poziție verticală. Suporturile acestea sunt numite după litera cu care ne asociază; există sub forma literei A și literei H. Ambele țin pânza vertical și cel mai des puteți singuri regla cât de vertical, iar pentru a vă decide care dintre aceste două, vă vom descrie criteriile puțin mai târziu.

Pictați înăuntru sau sub cerul liber?

Dacă cel mai des lucrați în atelierul dvs. sau în oricare loc de muncă standard, puteți opta pentru șevalet sub forma literei H. Acestea sunt suporturi foarte stabile, de obicei realizate din lemn gros ce le conferă greutate. Cam totdeauna sunt foarte înalte sau se pot ajusta la înălțimi diferite. Toate acestea dau o garanție muncii dvs., dar la fel dau de înțeles că greu se mută dintr-un loc în altul. Pentru cei care iubesc să picteze în natură, sau în general sub cerul liber, există o soluție perfectă - șevalete portabile, care sunt foarte ușoare, realizate din lemn sau metal, se reglează ușor și de obicei sunt dotate cu spațiu unde puteți pune restul echipamentului. Suporturile acestea de obicei sunt concepute pentru a se potrivi fiecărui camp, pentru a vă asigura stabilitate.

 

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Recomandările noastre
COPII STUDENȚI PROFI EXTERN
Șevalet pentru copii SZ1-M Șevalet academic SZ4 Șevalet Madrid Șevalet extern Royal

 

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

În cazul în care cel mai des pictați sau desenați modele în spațiu închis , vă va fi bine venit și suportul amintit mai de vreme sub forma literei A, un trepied ușor care se poate împacheta, muta ba chiar căra cu ușurință. El vă va fi de folos dacă pe foaie faceți doar schița modelului, pentru că în acest caz nu aveți nevoie de mare stabilitate.

Cât spațiu aveți?

Dacă lucrați în interior și nu sub cerul liber, iar mai ales dacă sunteți amator sau începător, nevoia cantității de spațiu de lucru poate fi extrem de importantă. Suporturile sub forma literei H sunt ideale pentru lucrările efectuate înăuntru, dar necesită condiții speciale – mai întâi foarte mult spațiu. În caz că nu vă puteți permite , puteți opta pentru șevaletul care corespunde modului în care lucrați, dar în același timp să nu ocupe foarte mult spațiu. Soluția ideală sunt șevalete de masă. Le puteți găsi ca și varianta miniaturală a celor sub forma de litera H, deci au forma exactă, dar cu dimensiuni mult mai mici și sunt proiectate să stea pe masă. Majoritatea modelelor se pot împacheta când nu le folosiți.

 

 

Cât de mare este pânza pe care o folosiți?

Din păcate, când este vorba de mărimea de pânză nu există varintă de rezervă. Dacă aveți obiceiul de a creea doar pe dimensiuni mari, cea mai bună, să nu zic singura variantă este suportul sub forma literei H. Numai acesta poate fi suficient de stabil dar și suficient de mare și adaptabil. Dacă pictați pe pânză de dimensiuni mai mici, vă puteți decide pentru aproape oricare alt suport (mai economic).

Ce mai este important și ce mai există?

La disponibilitate mai aveți o gamă largă de suporturi pentru expoziția lucrărilor finalizate. Acestea sunt șevalete cu dizain frumos pe care îl puteți alege să se asorteze cu mobila, pot expune mai multe pânze dintr-o dată, sunt ușor de transportat. Fiți siguri că nu sunt adecvate să le folosiți la pictat. Există, desigur și șevalete pentru copii. Ele sunt create în scopul micilor artiști și vor fi marcate, rămâne la alegerea dvs. ce este bun pentru micuțul Dali.

 

 

Azi, suporturile pentru pictură se realizează în mai multe culori cu toate că funcția lor nu este decorativă. Nu lăsați acest fapt să vă descurajeze. Dacă doriți să asortați șevaletul cu mobila din interior, perfect aveți de unde alege, dar dacă asta nu este ceea ce vă interesează, producătorul cu siguranță a creat modelul pe care îl doriți într-o culoare neutrală, sau în culoarea lemnului din care este realizat. Pe lângă toate, nu ar fi rău să verificați dacă șevaletul este lăcuit, pentru că ați putea să îl personalizați sau să îl decorați cu altă tehnică de exemplu decoupage.

 

 

Dacă vă gândiți bine la răspunsul la întrebarea din subtitlu, fără îndoială veți găsi caracteristicile care trebuie să le aibe șevaletul dvs. Când găsiți forma și materialul potrivit, rămâne să vă verificați portofelul. Indiferent că vă trebuie un model scump sau unul mai ieftin, cu siguranță veți găsi ceva rentabil. Nu economisiți foarte mult, priviți șevaletul ca o investiție pentru succesul operelor dvs. Rețineți, de ceea ce depinde cel mai mult prețul șevaletului nu este calitatea sa, ci posibilitățile sale.

 

 
MDkyMmVk