Acest site foloseste cookie-uri. Daca folositi website-ul nostru, sunteti de acord cu salvarea de cookie-uri in dispozitivul dumneavoastra.
Ok

Introducere » Hârtie pentru desen

Hartie pentru desen si pictura

Ordonează după 
Producător  

 

Prețul nostru 18,60 Lei

nou
Preț obișnuit 24,50 Lei

Prețul nostru 9,90 Lei

nou
reducere


 

Prețul nostru 16,70 Lei

nou


 

Prețul nostru 11,90 Lei

nou
 

Prețul nostru 34,50 Lei 

Prețul nostru 34,50 Lei 

Prețul nostru 34,50 Lei 

Prețul nostru 22,50 Lei

nou


 

Prețul nostru 31,50 Lei

reducere


Te ai apucat de pictura/desen si nu stii ce tip de hartie sa-ti alegeti?

Uite cateva sfaturi utile pentru tine!

 

 

Hartia pentru pictura sau pentru desen este una speciala, creata pentru artisti. Este fabricata si adaptata pentru culori acrilice, acuarele, pentru culori ulei etc. Hartia poate fi cu texturi diferite:

- Hartie fabricata la presa calda, hartie fabricata la presa rece si hartie cu granulatie mai mare.

- Hartia presata la cald are o textura mai fina si mai neteda, se recomanda pentru lucrari mai fine si acolo unde se pune mai mare atentie la detalii.

- Hartia presata la rece este cea mai folosita, are o suprafata nici foarte fina nici foarte granulata, este ceva intre.

- Hartia cu granulatie mai mare cere mai multa experienta, este perfecta pentru lucrarile cu efecte speciale, cum ar fi efectul de relief.

 

Exista mai multe branduri care produc hartie de calitate, unul dintre aceste branduri este Arches, o marca cu o varietate mare de tipuri de hartie.

Fiind cea mai fina, hartia presata la cald se recomanda pentru culori acrilice, iar hartia presata la rece si cea cu granulatie mai mare avand o textura mai granulata nu este potrivita pentru pictori care doresc sa foloseasca culori acrilice, ci pentru cei care picteaza mai mult cu acuarele sau culori ulei.

Unul dintre brandurile care produc hartie pentru culori acrilice este Royal Talens cu marca de hartie pentru culori acrilice Rembrandt, avand o gama larga de produse special concepute pentru a satisface nevoile a tuturor artistilor. Hartia de culori acrilice Rembrandt este creata pentru pictorii profesionisti, nu contine acizi si ajuta la mentinerea culorilor ani de zile.

Pentru culorile acrilice, puteti folosi si hartie de acuarele dar ar trebui sa folositi o hartie foarte groasa. Hartia pentru culori acuarele este mai groasa si mai absorbanta, proiectata pentru medii umede. Pentru acuarele cel mai mult se foloseste hartie presata la rece sau cu granulatie mai mare.

 

Daca doriti sa aflati mai multe informatii despre felurile de hartie, puteti vizita blog-ul nostru sau ne puteti contacta la numarul de serviciu clienti.

YjBjM