Acest site foloseste cookie-uri. Daca folositi website-ul nostru, sunteti de acord cu salvarea de cookie-uri in dispozitivul dumneavoastra.
Ok

Introducere » Grund pentru pictura

Medium pentru pictura

Ordonează după 
Producător  

nou


nou


nou


 

Prețul nostru 17,30 Lei

nou


 

Prețul nostru 29,50 Lei 

Prețul nostru 29,50 Lei 

Prețul nostru 14,50 Lei

nou
 

Prețul nostru 60,90 Lei 

Prețul nostru 38,90 LeiPreț obișnuit 12,80 Lei

Prețul nostru 9,79 LeiPreț obișnuit 32,50 Lei

Prețul nostru 26,90 Lei 

Prețul nostru 18,90 Lei 

Prețul nostru 89,90 Lei 

Prețul nostru 57,90 Lei 

Prețul nostru 55,90 Lei 

Prețul nostru 31,90 Lei 

Prețul nostru 20,50 Lei

 

Prețul nostru 20,50 Lei 

Prețul nostru 20,50 Lei 

Ce este grundul sau primer-ul pentru pictura si cum se foloseste?

Cum se aplica grundul si cat timp este necesar pentru pregatirea panzei?

 

 

Inainte de a incepe pictura, panza de pictura trebuie tratata cu grund sau primer. Grundul ajuta culorile sa adere la panza si sa si mentina nuantele vibrante. Pentru fiecare tehnica de pictura pe panza trebuie sa folositi grundul corespunzator, pentru pictura in care se folosesc culori acrilice trebuie sa folositi grund special pentru culori acrilice, pentru culori ulei se foloseste grund pentru ulei etc. Grundul se usuca de la 30 minute pana la 3 ore, totul depinde de spatiul unde se aplica, de temperatura si de umiditatea camerei.

Un factor foarte important este culoarea grundului. Culorile ulei au tendinta de a deveni transparente, de aceea grundul de culoare alba este cel mai bun pentru acest tip de culori pentru pictura, grundul alb opac reflecta la maxim lumina.

 

Grund pentru culori ulei

Grunduirea panzei de pictura cu un strat sau doua de gesso care este pe baza de ulei sau pe baza de rasina acrilica, va ajuta culorile pe care le ati folosit sa iasa in evidenta si sa ramana vibrante. Atunci cand se folosesc culori ulei, daca panza nu este grunduita cum trebuie, culoarea se poate scufunda  si poate lasa pete de ulei pe suprafata panzei. De asemenea, grunduirea panzei va ofera o suprafata mai fina si mai neteda, pensula de pictura se misca mult mai bine si mai usor.

Cel mai folosit este grundul pe baza de rasina acrilica, care se mai poate folosi si pentru culorile acrilice.

 

Grund pentru culori acrilice

Grunduirea panzei este recomandata si atunci cand se folosesc culori acrilice, iar cel mai des se face cu grund de rasina acrilica care este cel mai folosit mod de a prepara panza pentru pictura.

 

Panzele de pictura din magazinul nostru online nu au nevoie de grunduire, deoarece noi vindem doar panze deja preparate pentru pictura, produse in Italia cu 3 straturi de grund de calitate superioara. Singura chestie pe care trebuie sa o faceti este sa va alegeti panza si dimensiunile de care aveti nevoie.

 

Daca doriti sa aflati mai multe informatii despre pictura si materiale de pictura si creativitate, puteti vizita blog-ul nostru.

MjQ2O