Introducere » Tempera

Tempera si seturi pentru pictura

Ordonează după 
Producător  

Preț obișnuit 33,90 Lei

Prețul nostru 29,50 Lei 

Prețul nostru 79,90 Lei

 

Prețul nostru 5,49 Lei 

Prețul nostru 14,50 Lei

Preț obișnuit 179,00 Lei

Prețul nostru 159,00 LeiPreț obișnuit 119,00 Lei

Prețul nostru 99,00 LeiPreț obișnuit 89,90 Lei

Prețul nostru 69,90 LeiPreț obișnuit 59,90 Lei

Prețul nostru 46,90 LeiPreț obișnuit 46,90 Lei

Prețul nostru 39,90 LeiPreț obișnuit 34,90 Lei

Prețul nostru 27,90 Lei


Doriti sa invatati cum sa pictati cu tempera?

 

 

Va spunem cateva sfaturi bune si caracteristici importante!

 

Tempera este una dintre cele mai vechi tehnici de pictura din lume, aceasta fiind folosita la pictura pe lemn si la manuscrise. Acest tip de culoare cu timpul a fost inlocuit de culorile ulei, a fost utilizata in Bizant si in Europa medievala, in ziua de astazi se mai foloseste in Grecia si in Rusia unde este mediul principal pentru realizarea icoanelor ortodoxe.
Tempera este un mediu de pictura permanent și cu uscare rapida. Se amesteca precum culorile de ulei si se usuca prin evaporarea apei. Se recomanda pentru pictori incepatori dar si pentru profesionisti.
Tempera este
produsa din pigmenti amestecati cu liant solubil in apa, de obicei albus de ou. In mod traditional tempera se creeaza manual prin amestecul pigmentilor cu un mediu cum ar fi ou, miere, apa lapte etc. Tempera cel mai bine adera pe o suprafata care are un continut de ulei mai scazut, este solubila in apa, marea majoritate de culoare tempera nu este toxica.

Culorile care sunt aplicate in straturi, devin mai puternice dupa vernisare. Vopseaua tempera in general se aplica in straturi subtiri, transparente sau semiopace, depinde ce efect dorim sa obtinem. Cand se usuca are finisaj mat. Culoarea tempera nu poate fi aplicata in straturi groase, ele rareori au saturatia adanca asa cum este cazul cu vopseaua ulei. Pe de alta parte culorile tempera nu se modifica in timp, spre deosebire de culorile de ulei.
Chiar daca cu tempera se poate picta pe o panza de pictura, nu este intotdeauna o alegere ideala.

In magazinul nostru online toate brandurile de culoare tempera sunt deja preparate si pregatite pentru pictura, nu va fi nevoie sa vi le pregatiti singuri.

Aproape toate pensulele care se folosesc pentru acuarele se pot folosi si pentru tempera. In magazinul nostru online se pot gasi pensule individuale pentru tempera, pensule de pictura universale sau seturi de pensule pentru pictura.

 

Daca doriti sa aflati mai multe informatii puteti citi pe blog-ul nostru.

 

MDlmNzcyYj